Προορισμοί

Belgrad, μια πρώτη βόλτα...

Κατηφορίζοντας την  οδο Νemanjina προς το σταθμο των τρενων... 


Τα 2  κτίρια  του Υπουργείου Άμυνας που σχεδιάστηκαν   από τον αρχιτέκτονα της Σερβίας Νίκολα Dobrovic και χτίστηκαν  το 1963 .
Βομβαρδίστηκαν  το 1999 κατά τη διάρκεια τω πολυημερων  αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ. 






Περιοχη Starigrad Το όνομα της σημαίνει παλιά πόλη. Στη περιοχή συναντάς πολλά μουσεία.Εκει βρισκεται επίσης και ενας απο τους γνωστοτερους δρομους του Βελιγραδίου η Skadarska.

Η ιστορία της περιοχής  ξεκίνησε στη δεκαετία του 1830 ,με τον οικισμό των Τσιγγάνων στο εγκαταλελειμμένο χαρακώματα μπροστά από τις επάλξεις. Το 1854 οταν γινοταν  το νεο σχέδιο πόλης του Βελιγραδίου, οι καλύβες των Τσιγγάνων είχαν αντικατασταθεί από νεα κτίρια από τούβλα στα οποία τεχνίτες, υπάλληλοι και  άλλοι χαμηλόμισθοι είχαν μετακομίσει.. Ολόκληρη η περιοχή αναφέρεται ως η συνοικία των τσιγγάνων μέχρι το 1872, όταν ο δρόμος  παίρνει το νεο του όνομα απο την πόλη Skadar.H περιοχή  άρχισε να αποκτά τον μποέμ χαρακτήρα της κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και ιδιαίτερα μετά το 1901, όταν το γνωστό τότε  πανδοχείο Dardaneli κατεδαφίστηκε και οι  επισκέπτες του, εξέχοντες συγγραφείς και ηθοποιοί κινήθηκαν κατα τα πανδοχεία της.


Η σημερινή   Skadarska και η γύρω περιοχή, αποτελεί ενα  τουριστικό προορισμό. Συναντάς εστιατόρια, ξενοδοχεία, γκαλερί τέχνης, αντίκες και  καταστήματα σουβενιρ.




.