Προορισμοί

Πεζοπορια τσαγκαραδα - μηλιές , Greece


Πήραμε το λεωφορείο απο Βόλο για Τσαγκαράδα  απο όπου θα ξεκινούσαμε για Μηλιές μέσα απο μια όμορφη διαδρομή στο βουνό. Το πήλιο είναι πλούσιο σε τρεχούμενα νερά άρα και καταπράσινο απο βλάστηση.





Η Τσαγκαράδα είναι ενα απο τα γνωστότερα χωριά του ανατολικού πηλίου. Στη φωτογραφία φαίνεται ο τεράστιος πλάτανος της κεντρικής πλατείας .










Αφού προμηθευτήκαμε νερό και φαγώσιμα προχωρήσαμε λίγο έξω απο το χωριό απ' όπου ξεκινούσε το μονοπάτι.





Σε κάποιο σημείο το διασταυρωθήκαμε με έναν αγροτικό δρόμο ...Το μόνο όχημα που συναντήσαμε ήταν αυτό το παλιό αγροτικό.



Σιγά σιγά το μονοπάτι ανηφόρισε και βρεθήκαμε αρκετά πάνω απο το δρόμο.Mπορείς να δείς κάποιες απο τις παραλίες της ανατολικής πλευράς του πηλίου καθώς και τις σποράδες στο βάθος.






Η διαδρομή κατηφορίζει ξανά και βρεθήκαμε σε ένα ρυάκι.




























Τα πεσμένα φύλλα δίνουν στο τοπίο μια χάλκινη απόχρωση.







Ανεβήκαμε πάλι μια πλαγιά και αυτή τη φορά είχαμε βρεθεί πιο κοντά στις Μηλιές. Απο δω μπορούσαμε να δούμε πάλι τη θάλασσα, τον Παγασητικό κόλπο αυτή τη φορά.






Κατηφορίσαμε προς το χωριό Μηλιές, η διαδρομή διήρκησε περίπου 4 ωρες. Το χωριό είναι γνωστό απο το τρενάκι του πηλίου που κάνει τη διαδρομή Καλά νερά- Μηλιές τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα απο μια όμορφη ορεινή διαδρομή.







Προχωρώντας περίπου 20 λεπτά ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου, φτάνεις σε μια πεντατοξη γέφυρα μεγάλου ύψους που είναι  εντυπωσιακή.